Nineteenth Century Collection Online

Nineteenth Century Collection Online veritabanı 2 Kasım 2018 tarihine kadar Ankara Üniversitesi deneme erişimine açılmıştır.

19 Yüzyıl Avrupası’nı ve dünyasını politika, ekonomi, sanat, edebiyat, bilim, felsefe, din ve daha birçok alanda anlayabilmemize yardımcı olacak bu koleksiyon başta British Library olmak üzere tüm dünyadan 19. yüzyıla ait birçok kitap, harita, gazeteler, müzik notalari, gunlukler, el yazmalari ve benzeri malzemeleri dijital ortamda sunmaktadır.

Erişim Linki:  http://infotrac.galegroup.com/itweb/ankara?db=NCCO

12 Ana Koleksiyon

97 Farkli Ulkeden Kaynak

273 Koleksiyon Başlığı

• British Politics and Society

19 YY. İngiliz iç ve dış siyasetini, halk hareketleri, aile, eğitim vb konularda Oxford Üniversitesi, İngiliz Ulusal Kütüphanesi, Kew dahil çeşitli kurumlardan derlenen bir koleksiyondur.

1,7 milyon sayfa dergi, kitap, el yazması, broşür ve rapor.

• Mapping the World: Maps and Travel Literature

Sınırların hızla değiştiği “uzun yüzyıl” da birçok kaynakçadan derlenen benzersiz bir koleksiyondur. Askeri, siyasi haritaların yanında dönemin seyyahlarının hazırladığı haritalara da ulaşma imkanı sağlayan bir koleksiyondur.

1,5 milyon sayfa harita, kitap, ve rapor.

• Europe and Africa: Commerce, Christianity, Civilization, and Conquest

19.YY Afrikasinda kolonileşme, keşif ve misyonelerlik görevlerinin dramatik ve heyecanlı kronolojisini bu koleksiyonda sizlere sunmaktayız.

1,5 milyon sayfa icerik

• Religion, Spirituality, Reform, and Society

Din, felsefe, toplum alanlarındaki büyük değişim ve çalkantıların tüm dünyayı kasıp kavurduğu bu yüzyılda Amerika, İngiltere ve dünyada etkilerini inceleyebileceğiniz bir koleksiyondur. Alt başlıklarda kilise, göç, eğitim ve devrim gibi konular işlenmektedir.

1.6 milyon sayfa dergi, kitap, el yazması ve rapor.

• Asia and the West

İngiliz ve Amerikan uzakdoğu dış politikası, diplomasi, ekonomi ve sosyal olayları inceleyen koleksiyonlar topluluğudur. Filinpinler ayaklanması, Boxer İsyanı , Afyon Savaşları vb konular.

1.3 milyon sayfa dergi, kitap, el yazması ve rapor.

• British Theatre, Music, and Literature

Kraliyet Filarmoni Topluluğu müzik el yazmaları, Drury Lane tiyatro arşivleri gibi benzersiz koleksiyonların dijitalize edildiği  bu koleksiyonda Viktorya çağı pouler kültürü, sokak edebiyatı, İngiliz drama eserleri, sosyal tarih ve boyalı basın koleksiyonları arasında keyifli bir araştırma yolculuğu sizleri bekliyor.

1 milyon sayfa dergi, kitap, broşür, el yazması

• European Literature, 1790-1840: The Corvey Collection

Corvey Collection ile araştırmacılar, romantic edebiyat türleri, İngiliz, Fransız ve Alman romantizminin edebi kültür, dönemin kadın yazarları, kilise, romantic estetik ve daha birçok konuyu araştırabilecek ve keşfedebileceksiniz.
5 milyon sayfa kitap ve el yazması.

• Photography: The World Through the Lens

Tarih, kültür, moda, medya, ve daha birçok disiplindeki araştırmaları tamamlayıcı niteliktedir. Tarihi biçimlendiren kişiler, yerler ve olaylar tam ve doğru biçimde gözlerinizin önüne serilmekte.

2 milyon goruntu.

• Science, Technology and Medicine, 1780-1925

19.yy sanayi, teknik ve sosyal devrimle karakterize edilen uzun yüzyılda değişen toplum ile birlikte doğa tarihi, fizik, matematik, tıp ve kamu sağlığı alanındaki yeni yaklaşımları ortaya koyan bir koleksiyondur.

7 milyon sayfa dergi, kitap, el yazması ve rapor.